Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!!

Πανελλαδική συγκέντρωση μουσικής διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)  και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Την ίδια μέρα όσα σχολεία δεν κατεβούν στην Αθήνα, θα κάνουν παρέμβαση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ή στις πόλεις τους, με μουσικές διαμαρτυρίες.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με αφορμή τα κενά των εκπαιδευτικών, τη μεταφορά και τη σίτιση των μαθητών.

Τα αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι:


- Να καλυφθούν εδώ και τώρα τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

- Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα σε κάθε μαθητή, σε όλα τα σχολεία με την ευθύνη του κράτους και τις υποδομές των Δήμων χωρίς χορηγούς και ΜΚΟ.

- Καμία σύμπτυξη τμήματος, καμία συγχώνευση σχολείου, 20 μαθητές στην τάξη.

- Αποκλειστικά δωρεάν, δημόσια και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

- Άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στον τομέα των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν, επαναλειτουργία  όλων των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ.

- Όχι στην ιδιωτικοποίηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την Ενωση Γονέων, ο αριθμός των μαθητών των σχολείων σταδιακά αυξάνεται, ο συνολικός αριθμός των καθηγητών Μουσικής και Καλλιτεχνικής παιδείας, αντίθετα, μειώνεται ραγδαία. Ο αριθμός των μόνιμων καθηγητών τα τελευταία 4 χρόνια παραμένει καθηλωμένος, λόγω της αναστολής, πρακτικά, των διορισμών. Ακόμα χειρότερα, ο αριθμός των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών τα τελευταία 4 χρόνια έχει μειωθεί δραματικά, με αποκορύφωμα το φετινό σχολικό έτος (έχοντας διανύσει ήδη 2 μήνες διδασκαλίας) που παραμένει μηδενικός! Αποτέλεσμα: Απώλειες 17.000 διδακτικών ωρών ανά βδομάδα από την έναρξη του σχολικού έτους.

Σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των μαθητών, οι γονείς σημειώνουν ότι τα παιδιά των Μουσικών σχολείων, εκτός από τις τσάντες έχουν την υποχρέωση να κουβαλούν και το όργανο επιλογής τους. Τα Μουσικά σχολεία είναι διαδημοτικά και τα παιδιά μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και με περισσότερα από ένα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ ακόμα και το ωράριο είναι διαφορετικό από αυτό των υπόλοιπων σχολείων. Οι γονείς ζητούν την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ισχύει σήμερα και τη μίσθωση λεωφορείων χωρίς χιλιομετρικές δεσμεύσεις για όλα τα σχολεία.

Επίσης, οι γονείς καλούν την κυβέρνηση να καλύψει άμεσα το νομικό κενό που προκάλεσε η νέα ΚΥΑ, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικοί διαγωνισμοί για όλα τα σχολεία. Θέλουν η αρμοδιότητα σίτισης να ανατεθεί στις Περιφέρειες όπως ήταν παλιά μαζί με τη μεταφορά, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. «Το επιβαρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα σε συνδυασμό με τις μεγάλες αποστάσεις που πρέπει να διανυθούν έχουν ως αποτέλεσμα την πολύωρη απουσία των παιδιών από το σπίτι τους. Είναι αδύνατο να μπορέσουν να αντέξουν τόσες ώρες χωρίς διατροφή», σημειώνουν οι γονείς.

Η ΑΣΓΜΕ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις Ομοσπονδίες - μέλη της απευθύνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), τονίζοντας την ανάγκη για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να συμμετέχουν οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι γονέων, τα 15μελη και οι μαθητές.

Όπως υπογραμμίζει η ΑΣΓΜΕ, «υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα ολοήμερα δημοτικά, στην ειδική αγωγή, στις ειδικότητες, σε βοηθητικό προσωπικό, κενά σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ στους τομείς που καταργήθηκαν και όχι μόνο».

ΠΗΓΗ:  http://prezatv.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου