Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

McGRATH:ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!





"Η Ελλάδα κινδυνεύει να διολισθήσει σε εμφύλιο πόλεμο εάν οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισλανδίας και δεν δώσουν ένα τέλος στη δανειοδότηση της χώρας από πηγές που την λυμαίνονται".


RT News
8 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Ο δημοσιογράφος Charlie McGrath, πολιτικός αναλυτής και ιδρυτής του ανεξάρτητου αμερικανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Wide Awake News, σε συνέντευξή του στο Russia Today News δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί ότι είναι ήδη χρεοκοπημένη και να ξεκινήσει από την αρχή, σε ορθές βάσεις.

"Η κατάσταση της υγείας της οικονομίας αυτής της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί της ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και εάν δεν πουν στις μεν τράπεζες ότι κρατούν το χρέος τους, στην δε Ε.Ε. και την ΕΚΤ, ότι πρόκειται να κηρύξουν χρεοκοπία", δήλωσε στο ρωσικό δορυφορικό δίκτυο ο McGrath.

Όλο το κείμενο της συνέντευξης:

Russia Today NewsΠιστεύετε ότι το νέο δάνειο με τα νέα μέτρα λιτότητας που συνεπάγεται θα συμβάλει στην αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας; 

Charlie McGrath: Όχι, δεν το πιστεύω. Χρόνια το συζητάμε αυτό και συνεχώς παρακολουθούμε την Ελλάδα να προχωράει ασθμαίνοντας για λίγα ακόμα μέτρα, μέχρι την επόμενη δόση, και μετά από λίγους μήνες είναι σε χειρότερη κατάσταση από πριν και χρειάζεται νέα δόση δανείου. Παράλληλα βλέπουμε την αγανάκτηση αυτού του λαού να αυξάνεται με κάθε νέα δόση και δέσμη μέτρων. Και την επόμενη φορά θα συσσωρευτεί ακόμα περισσότερη οργή μέχρι να κλιμακωθεί. Αυτό είναι το φυσικό επακόλουθο μιας ανοιχτής επίθεσης σε μια εκλεγμένη αντιπροσωπευτική κυβέρνηση και μιας επίσης ανοιχτής επίθεσης εναντίον της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας. 

Βλέπουμε μια Τρόικα να έχει καταλάβει την Ευρώπη. Βλέπουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προσπαθούν να αυτοανακηρυχθούν σε κυβέρνηση όλης της Ευρώπης, εν προκειμένω της Ευρωζώνης.

Russia Today News: Tι είναι χειρότερο, επομένως, για τον ελληνικό λαό; Να βγει από το ευρώ και να κηρύξει χρεοκοπία ή να εξακολουθήσει να δανείζεται και να εφαρμόζει μέτρα λιτότητας;

Charlie McGrath: Σίγουρα το δεύτερο. Είναι δυνατόν να συνεχίζονται τα δάνεια και να εξακολουθούν να πληρώνουν οι απλοί Έλληνες ενώ θα διογκώνεται το χρέος της χώρας; Είναι εντελώς παράλογη η όλη διαδικασία. 

Κατά τη γνώμη μου, η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας. Να βγει και να πει στις τράπεζες: "Μας συγχωρείτε πολύ, αλλά μας δανείσατε χρήματα, προκαλέσατε το χρέος μας και τώρα χάνετε". Αυτό είναι που κανονικά συμβαίνει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες που διέπονται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε κάτι διαφορετικό και πρωτοφανές. Έχουμε κάποιους δανειστές που φορτώνουν το χρέος στις πλάτες του ελληνικού λαού. 

Και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν θα σταματήσει στην Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη θα οδηγηθεί στην ίδια μαρτυρική οδό. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε ένα υπερβάλλοντα ζήλο από πλευράς του προγράμματος αγοράς ομολόγων να εκχωρεί όλο και περισσότερη εξουσία στις Βρυξέλλες. Κατανοούν πλήρως ότι η κρίση δημόσιου χρέους, αν και ξεκίνησε από την Ελλάδα, δεν θα σταματήσει εκεί.

Russia Today News: Κατά την άποψή σας, πού οδηγείται η Ελλάδα με όλη αυτή την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες που βλέπουμε με κάθε νέα εξαγγελία μέτρων; 

Charlie McGrath: Έχουμε ήδη δει πολίτες να αυτοκτονούν μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Βλέπουμε Έλληνες πολίτες που έχουν χάσει τα πάντα, έχουν χάσει τις ελπίδες τους και δημιουργείται πλέον η γενική αίσθηση ότι δεν υπάρχει μέσα στο κτίριο αυτό κανείς που να τους αντιπροσωπεύει. Βλέπουμε μια μορφή σύγχρονης τυραννίας που ασκείται από μια μερίδα τεχνοκρατών μέσα στην Ελλάδα και επιβάλλεται στην πλειοψηφία. Και η μειοψηφική αυτή μερίδα εκφράζεται μέσα στο κοινοβούλιο ως πλειοψηφία των 153 ψήφων από τις συνολικές 300, με αποτέλεσμα να επιβάλλει περισσότερη λιτότητα σε αυτό τον λαό. Αποτέλεσμα είναι οι Έλληνες να χάνουν ολοένα και περισσότερο τις ελπίδες τους, βλέποντας ότι δεν έχουν πια κανένα έλεγχο πάνω στο οικονομικό μέλλον της χώρας τους. 

Είναι δυνατόν, επομένως, η κατάσταση αυτή να μην οδηγήσει σε κάτι ακραίο, όπως είναι ένας εμφύλιος; Και αυτό ακριβώς φοβάμαι ότι θα συμβεί. Κινδυνεύει η χώρα αυτή να διολισθήσει σε εμφύλιο πόλεμο εάν οι αξιωματούχοι της Αθήνας δεν ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ισλανδίας και δεν δώσουν ένα τέλος στη δανειοδότηση της χώρας από πηγές που την λυμαίνονται.

Russia Today NewsΤην ερχόμενη Κυριακή, η Βουλή των Ελλήνων πρόκειται να εγκρίνει τον νέο προϋπολογισμό της χώρας. Τι θα πρέπει να αναμένουμε; 

Charlie McGrath: Η κατάσταση της υγείας της οικονομίας αυτής της χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει, εάν δεν συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί της ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη και εάν δεν πουν στις μεν τράπεζες ότι κρατούν το χρέος τους, στην δε Ε.Ε. και την ΕΚΤ, ότι πρόκειται να κηρύξουν χρεοκοπία. Αυτό θα συνέβαινε σε μια οποιαδήποτε καπιταλιστική χώρα. Η Ελλάδα θα επανέλθει σε μια οικονομική κατάσταση που θα την χαρακτηρίζαμε υγιή, μόνο εάν συνειδητοποιήσει και αναγνωρίσει δημοσίως ότι έχει χρεοκοπήσει τελείως και στη συνέχεια ξεκινήσει από την αρχή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου