Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΕΣ:ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ


Από την παράσταση διαμαρτυρίας των Φοιτητικών Συλλόγων στη Βουλή
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η παράσταση διαμαρτυρίας 27 Σπουδαστικών και Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας, στη Βουλή, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση της Γραμματείας Αττικής του ΜΑΣ στα Διοικητικά Συμβούλια.
Με συνθήματα όπως «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, Σίτιση και στέγαση - δωρεάν σπουδές», οι φοιτητέςαπαίτησαν δωρεάν εστίες και καταγγέλλουν τη σημερινή κατάσταση: Πολλοί φοιτητές μένουν εκτός εστιών και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται οι ανάγκες τους.
 Αντιπροσωπεία των φοιτητών βρέθηκε στη Βουλή, για να καταθέσει το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν τη στάση της κυβέρνησης που κατέβασε στους δρόμους κατασταλτικούς μηχανισμούς (κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ), εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στην είσοδο της Βουλής.
Οι φοιτητές μεταξύ άλλων απαιτούν:
  • Αξιοποίηση τώρα της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων, που πολλές φορές χρησιμοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθούν νέα κτίρια ως εστίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, ενοίκια. Να γίνουν τώρα φοιτητικές εστίες η «Μαθητική Εστία Αγ. Αναργύρων», το ξενοδοχείο «La Mirage» και το κτίριο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για τη ΔΩΡΕΑΝ διαμονή των φοιτητών και σπουδαστών.
  • Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στις ήδη υπάρχουσες εστίες.
  • Καμιά εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
  • Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
  • Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, ειδικά στις εστίες.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους, να μην κλείσει κανένα εστιατόριο.
  • Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου