Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ,ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΗΝΩΝ


Έξω από την ΚλινικήΓρηγοριάδη - Θεραπευτήριο «Σωτήρ» στο Νέο Ηράκλειο διαδηλώνουν από το πρωί οι εργαζόμενοι στην κλινική μαζί με τους συναδέλφους τους στην κλινική «Κυανούς Σταυρός»,με τη συμπαράσταση του κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Αθήναςκαι της Λαϊκής Επιτροπής Ν. Ηρακλείου.
Οι εργαζόμενοι στην Κλινική Γρηγοριάδη είναι απλήρωτοι εδώ και 25 μήνες και 20 από αυτούς είναι σε επίσχεση εργασίας και στον «Κυανού Σταυρό» απλήρωτοι από το Φλεβάρη 2012 και 14 εργαζόμενοι είναι σε επίσχεση.
Οι εργαζόμενοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Εδώ, εδώ, με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ» και «Ο Γρηγοριάδης θησαυρίζει από τους εργάτες που ξεζουμίζει», ενώ μοιράζουν ανακοινώσεις στους περαστικούς. Ζήτησαν να συναντηθούν με τη διεύθυνση της κλινικής, αλλά πήραν την απάντηση ότι δεν ήταν εκεί κανένας υπεύθυνος να τους δεχτεί.
Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας: Κατήγγειλε το γενικευμένο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας
Η απλήρωτη εργασία τείνει να γίνει καθεστώς στις ιδιωτικές κλινικές. Την περασμένη Πέμπτη το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας έκανε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας πως πολλοί εργαζόμενοι σε κλινικές, γηροκομεία, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια και δομές ψυχικής υγείας είναι απλήρωτοι από 3 ως και 25 μήνες! Αυτή είναι η κατάσταση σε μια σειρά χώρους: Όμιλος «Euromedica», «Ερρίκος Ντυνάν», «Κυανούς Σταυρός», Θεραπευτήριο «Σωτήρ», Βουγιουκλάκειο, «Νέον Αθήναιον», «Παλλάδιο», «Αριστοτέλειο», «Dr Ηospital», «Λευκός Σταυρός», Ευγενίδειο, «Τίμιος Σταυρός», νευροψυχιατρική κλινική «Κασταλία», δομές ψυχικής υγείας (ΕΠΑΨΥ, ΕΨΑΜΥ, ΕΔΡΑ κλπ.), στο Γηροκομείο Αθηνών κ.α.
Την Πέμπτη 29 Νοέμβρη στις 4 μ.μ. γίνεται η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση τουΣωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνης, 2ος όροφος), όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, για άμεση καταβολή δεδουλευμένων και εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ, παράδοση εξοφλητικών μηνιαίων αποδείξεων στους εργαζόμενους, καμία απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου