Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 11 ΜΗΝΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ...ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ:ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΟΥ-ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΓΝΗ ΠΑΥΘΗΚΕ Ο ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΧΑΣΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΔΕ Η ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΕ!!!


Η τελευταία πράξη της τραγωδίας που έπληξε την οικογένεια Κοσμαδάκη εκτυλίχθηκε λιγο μετα τις 16:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στον Κατσαμπά, όπου τελεστηκε η κηδεία του 11μηνου Αλέξανδρου που χάθηκε αναπάντεχα από τη ζωή μετά από απανωτά χειρουργεία που ξεκίνησαν από μια επέμβαση ρουτίνας.
Συγγενείς και φίλοι βρεθηκαν στο πλευρό των χαροκαμένων γονιών που αποχαιρετησαν σήμερα το αγγελούδι τους με ανείπωτο πόνο για τον απροσδόκητο χαμό του.
Εν τω μεταξύ όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ιατρικό λάθος. Όπως επεσήμανε ο ίδιος ο θάνατος του βρέφους προήλθε από περιτονίτιδα μετά από χειρουργική επέμβαση.
Την ίδια στιγμή με ανακοίνωση της η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε την παύση του παιδοχειρούργου που εμπλέκεται στην υπόθεση. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται:
Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αφού έλαβε υπόψη του:
1. Το Ν. 3329/2005 άρθρο 11
2. Το Ν. 3528/2007 άρθρο 104 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το αρθ 1ο του Ν 4057/2012
3. Την με αρ. 638/5-11-2012 Απόφαση Διοικητή για διενέργεια ΕΔΕ σχετική με το θάνατο του βρέφους Κοσμαδάκη Άρρεν που νοσηλεύτηκε στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.
4. Το συμφέρον της υπηρεσίας και το κύρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Αποφασίζει
Την Αναστολή της άσκησης καθηκόντων του Ιατρού Σακελλάρη Γεωργίου Ε.Α.΄ Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η.
To χρονικό
Πριν προλάβει να συμπληρώσει ένα χρόνο το νήμα της ζωής κόπηκε για το άτυχο μωράκι με τους γονείς του να καταγγέλουν τραγικά ιατρικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το αγοράκι υποβλήθηκε σε τρεις απανωτές επεμβάσεις (εισήχθη για εγχείρηση βουβονωκήλης) μέσα σε λίγες μόνο ημέρες ενώ ξεψύχησε το βράδυ της Κυριακής από σηψαιμικό σοκ στη ΜΕΘ αφού προηγουμένως είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς στην διάρκεια του τελευταίου χειρουργείου. Οι τραγικοί γονείς του αγοριού επιμένουν ότι ο θάνατος του προήλθε από λάθη του χειρούργου που είχε αναλάβει την υπόθεση δηλώνοντας αποφασισμένοι να κινήσουν γη και ουρανό προκειμένου να τιμωρηθεί. Από το οικογενειακό περιβάλλον του άτυχου βρέφους καταγγέλεται ότι ο εν λόγω γιατρός δεν δίστασε ακόμα και να ζητήσει φακελάκι ενώ γνώριζε ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειας ήταν άθλια, αφού ο πατέρας του μικρού Νίκος είναι εδώ και μεγάλο διάστημα άνεργος.
Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ εξέφρασε την βαθιά οδύνη για το χαμό του 11μηνου αγοριού με προηγούμενη ανακοίνωση της αναγγέλλοντας παράλληλα την διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του θανάτου αλλά και αν προκύπτουν ιατρικές ευθύνες. Μάλιστα χτες ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Κοκκίνης επισκέφτηκε την οικογένεια στο σπίτι της διαβεβαιώνοντας τους ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Η Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο-Πανάνειο εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Κοσμαδάκη για την απώλεια του 11μηνου άρρενος τέκνου της.
Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία διενεργείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου του Νοσοκομείου, Καθηγητή Ουρολογίας κ. Φραγκίσκο Σοφρά.


Πηγή: http://www.to-mati.gr/


Σχολιο Αντιστασιακου δελτιου:
Εκφραζουμε τα θερμα μας συλληπητηρια στην οικογενεια του αδικοχαμενου αγγελουδιου.Δε λεμε τιποτα αλλο γιατι δεν υπαρχουν λογια σε τετοιες περιπτωσεις...

Σε οτι αφορα το νοσοκομειο θελουμε να συγχαρουμε τον Διοικητη του ΠΑ.ΓΝΗ για την αμεση κινητοποιηση του διατασσωντας ΕΔΕ και παυοντας τον παιδοχειρουργο-χασαπη αμεσα απο τα καθηκοντα του!!

Καλο ταξιδι μικρο αγγελουδι...Τωρα εισαι μαζι με τα αλλα αγγελουδια στους κηπους του Παραδεισου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου