Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΦΛΩΡΙΝΑ,ΣΑΛΑΜΙΝΑ,ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟ!!-ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!


ΦΛΩΡΙΝΑ:
Μαίνεται από το πρωί σήμερα η φωτιά σε αγροτικές περιοχές έξω από το χωριό Βαρικό του νομού Φλώρινας κατακαίοντας χορτολιβαδικές αλλά και δασικές εκτάσεις που ξεπερνούν σε σύνολο τα 1.500 στρέμματα. Στο Βαρικό της Φλώρινας έσπευσαν 12 οχήματα και περί τους 50 άνδρες σε επίγεια δύναμη πυρόσβεσης ενώ αναμένονται και αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» από το γειτονικό νομό της Πέλλας όπου βρέθηκαν για την αντιμετώπιση άλλης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση έξω από το χωριό Ζέρβη. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία και έχει κατακαύσει περισσότερα από 1.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και περί τα 15 στρέμματα δάσους. Νωρίς το πρωί οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να σβήσουν μεγάλη φωτιά σε εγκαταστάσεις ψυγείων στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας. Η φωτιά σβήστηκε τελικά ενώ είχε καταστρέψει μέρος των εγκαταστάσεων. Το ύψος των ζημιών υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ. ΓΙΑΛΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Πυρκαγιά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις τέσσερις σήμερα το απόγευμα, στην περιοχή Γιάλα Σαλαμίνας.
Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και 30 πυροσβέστες με 15 υδροφόρα οχήματα. ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη Βελανιδιά του δήμου Αργους - Μυκηνών στην Αργολίδα.
Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που κατακαίει εδώ και τρεις ημέρες δασική έκταση στη Ζάκυνθο. Ειδικότερα, 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Αγάλας-Απελάτη, με τη συνδρομή τριών οχημάτων ΟΤΑ. Για οτι νεοτερο θα υπαρχει συνεχη ενημερωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου