Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ!!ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ,ΧΑΝΙΑ,ΚΟΡΙΝΘΙΑ!!!ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!


ΚΕΡΑΤΕΑ: Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Διόνυσος στην Κερατέα. Στις φλόγες έχουν παραδοθεί οι στέγες τουλάχιστον δύο σπιτιών ενώ άλλα πέντε έχουν υποστεί ζημιές στην περιοχή του Δασκαλιού στο Διόνυσο Κερατέας, καθώς δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κάτοικοι δίνουν αντίξοη μάχη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά.
Πυρκαγιά στην Κερατέα- Καίγονται σπίτια από fon1972 Επί τόπου επιχειρούν 50 άνδρες της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, συνεπικουρούμενοι από πεζοπόρο τμήμα 20 ανδρών. Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η περιοχή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη στα ογκώδη οχήματα της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Νικόλαο Τσόγκα, η φωτιά έχει κυκλώσει τον οικισμό Τρέπες. Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, σημείωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα σπίτι.
Δήμαρχος Λαυρεωτικής από depy6 Εικόνες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ έδειξαν ιδιοκτήτες σπιτιών να διακινδυνεύουν της ζωή τους πασχίζοντας με ελάχιστα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους. Επιπλέον, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ήδη εκκενώθηκε μία παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα. Κλειστές είναι οι έξοδοι προς Κακιά Θάλασσα και Δασκαλιό. ΠΑΤΡΑ: ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ Η ΑΧΑΪΑ!! Σε εξέλιξη είναι τα δύο πύρινα μέτωπα, στο Πλατάνι και στο Δρέπανο Αχαΐας. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Δεν απειλούνται κατοικίες. Σε ύφεση είναι τα μέτωπα σε Σελλά, Αργυρά, Άνω και Κάτω Καστρίτσι. Επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Νίκος Τσόγκας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι στο Πλατάνι έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις του σώματος, δηλώνοντας συγκρατημένα αισιόδοξος για τη συνέχεια. «Υπάρχει καλύτερη εικόνα. Έχουμε δώσει προσοχή σε ένα κομμάτι, οι δυνάμεις μας δεν είναι πια διασκορπισμένες» τόνισε. Ο κ. Τσόγκας έκανε λόγο για ασθενέστερους, σε σχέση με την Τετάρτη ανέμους, προειδοποίησε ωστόσο ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει αύξηση της έντασης των ανέμων που θα δυσχεράνει τις προσπάθειες της πυροσβεστικής. Τόνισε ότι συνολικά 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα είναι ετοιμοπόλεμα για την πυροσβεστική, αλλά ακόμη 11 αεροσκάφη είναι καθηλωμένα στο έδαφος. ΠΑΤΡΑ UPDATE:ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΑΡΓΥΡΑ ΑΧΑΪΑΣ-ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ: Επίσης, από τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Αργυρά Αχαΐας, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατευθύνονται στην περιοχή πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. ΧΑΝΙΑ: Στα Χανιά τόνισε ότι υπάρχουν μικροεστίες. «Δεν έχουμε ενεργό μέτωπο, αλλά η αύξηση της έντασης των ανέμων θα κάνει δυσκολότερο το έργο μας, γι’ αυτό εντείνουμε τις προσπάθειες μας» ανέφερε. Ο κ. Τσόγκας επισήμανε δε, ότι την Τετάρτη ξέσπασαν 75 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, και μοιραία υπήρχε διάσπαση δυνάμεων της πυροσβεστικής. Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στον Κίσσαμο Χανίων, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μουντάκης. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας και έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης. Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 29 ατόμων, ενώ στο σημείο κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου