Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΞΕΛΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟΣ-ΔΥΣΤΗΧΩΣ-Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ....


- Θρήνος στην Ικαρία, τόπο καταγωγής του 48χρονου καπετάνιου Δημήτρη Φωκιανού
- Τι λέει στο NewsIt ο θείος του άτυχου ναυτικού
- Συγκλονιστική μαρτυρία μέλους του πληρώματος: "Ο καπετάνιος ήταν στην γέφυρα μέχρι την τελευταία στιγμή!"
- Το πλοίο βούλιαξε χωρίς να επικρατεί κακοκαιρία
- Προσέκρουσε σε παλιότερο ναυάγιο
Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του καπετάνιου του πλοίου ΑΛΦΑ1, που βυθίστηκε ανοιχτά του Πειραιά. Ο άτυχος άνδρας, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε νεκρός λίγο πριν από τις 13:30. Η σορός του βρέθηκε στο deck κάτω από τη γέφυγα του πλοίου από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Πριν από λίγο το ΥΕΝ ανακοίνωση ότι έχουν μπει πλωτά φράγματα για να μη διαδοθεί η ρύπανση.
Τα άσχημα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα στην Ικαρία, τόπο καταγωγής του 48χρονου καπετάνιου.
«Το παιδί του αδερφού μου, ο Δημήτρης μας ήταν το πιο καλό παιδί και το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει το πλήρωμά του και το πλοίο» είπε ο Τριαντάφυλλος Φωκιανός στο NewsIt, θείος του άτυχου καπετάνιου.
Ακούστε τον:
Το NewsIt επικοινώνησε με την πλοιοκτήτρια εταιρία η οποία αρνήθηκε να δώσει την οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα αίτια που προκαλέσαν τη βύθιση του πλοίου, ενώ αρνήθηκε ακόμη και να επιβεβαιώσει το όνομα του νεκρού καπετάνιου.
Τις στιγμές λίγο πριν το πλοίο ΑΛΦΑ1 βυθιστεί στα ανοιχτά του Πειραιά περιγράφει στο Newsit, ένας από τους διασωθέντες και μέλος του πληρώματος. Όπως είπε, ο καπετάνιος, ο οποίος αγνοείται ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή στην γέφυρα του πλοίου. Ο ίδιος λέει ότι ήταν στην μηχανή όταν άκουσε τον συναγερμό και ακόμα μέχρι και τώρα δεν γνωρίζει τι έφταιξε και βυθίστηκε το πλοίο.
Όλα έγιναν περίπου στις 10 το πρωί, όταν το πλοίο ΑΛΦΑ1 άρχισε να βουλιάζει μεταξύ Πειραιά και Ελευσίνας. Το σκάφος ήταν φορτωμένο με 1.800 τόνους μαζούτ και 253 τόνους πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της βύθισης η πρόσκρουση του πλοίου σε παλιότερο ναυάγιο που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΥΕΝ, στο πλοίο επέβαιναν 11 άτομα αλλά μόνο οι 10 κατάφεραν να σωθούν. Ο ένας μεταφέρθηκε, προληπτικά, στο Θριάσειο νοσοκομείο της Ελευσίνας και οι άλλοι εννέα στο Λιμεναρχείο για να δώσουν καταθέσεις.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του καπετάνιο συμμετείχαν και ιδιώτης δύτης καθώς και κλιμάκιο αντρών Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού.

Το εφοδιαστικό πλοίο «Αλφα 1» είχε ξεκινήσει από Πειραιά με προορισμό την Ελευσίνα.
ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr

To σχολιο του Αντιστασιακου δελτιου:Καταρχας τα θερμα και ειλικρινη μας συλληπητηρια στην οικογενεια και τους οικειους του αδικοχαμενου καπετανιου..... Ο Θεος να απαπαυσει την ψυχη του....

Κατα δευτερον:Θεωρουμε απαραδεκτη-επιοικως-την σταση της πλοιοκτητριας εταιριας,η οποια οχι μονο δεν εδωσε οποιαδηποτε πληροφορια για το πως εικαζει οτι βυθιστηκε το πλοιο,αλλα αρνηθηκε να επιβεβαιωσει ακομα και το ονομα του καπετανιου λες και δεν γνωριζε ποιον ειχε καπετανιο στο πλοιο.
Καταλαβαινουμε ομως το γιατι:Αυτη τη στιγμη αξια εχουν τα εκατομμυρια ευρω που χαθηκαν(απο τα καυσιμα αλλα και την αξια του πλοιου)και οχι μια χαμενη ανθρωπινη ζωη!!
Καποιοι δυστηχως εξακολουθουν να βαζουν τα κερδη πανω απο τις ανθρωπινες ζωες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου