Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ:"ΕΦΥΓΕ"ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ,ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ


Μια εβδομαδα μετα τον Βασιλη Τσιβιλικα,αλλη μια μεγαλη μορφη του ελληνικου κινηματογραφου και θεατρου,η ηθοποιος Σμαρουλα Γιουλη"εφυγε"απο την ζωη....

Εφυγε από την ζωή το πρωί της Τετάρτης η ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη, σε ηλικία 78 ετών, τρεις μήνες μετά τον χαμό του συζύγου της, Βαγγέλη Λειβαδά, ο οποίος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι τους στην Γλυφάδα.

Η γνωστή ηθοποιός το τελευταίο χρονικό διάστημα έπασχε απο άνοια.
Η κηδεία της γίνει την Παρασκευή από το νεκροταφείο Ζωγράφου.
Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δ. Ροντήρη και συνέχισε με χορό και τραγούδι. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά, 9 ετών το 1943, στην ταινία «Η φωνή της καρδιάς», για να ακολουθήσουν αρκετές ακόμα.
Στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο «Χαρούμενα νιάτα» και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κατερίνα και το Μάνο Κατράκη στο έργο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Από το 1958 ως θιασάρχης πλέον, ανέβασε τα έργα: «Άννα Φρανκ», «Κουρέλι», «Πειρασμός» κ.ά.

Το 1960 απέκτησε δική της θεατρική στέγη και μαζί με το σύζυγό της, θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιβαδά, ανέβασαν πολλά έργα ελλήνων συγγραφέων (Γ. Σουρή, Π. Παλαιολόγου, Σπ. Μελά, Δ. Γιανουκάκη, Δ. Ψαθά, Γ. Ρούσσο, Γ. Τζαβέλλα, Κ. Μουρσελά κ.ά.), αλλά και ξένων (Εντ. Φίλιπο, Α. Νικολάι, Ντ. Φο, Αλ. Χάκετ κ.ά.) και συνεργάστηκε, με σχεδόν, όλους τους έλληνες σκηνοθέτες. Ακόμα έχει σκηνοθετήσει πρόζες και μουσικά θεάματα όπως το μιούζικαλ«20 χρόνια Θεοδωράκης», «Καφενείον η Ελλάς» κ.ά.
Χαρακτηριστικές ταινίες: Έλα στο Θείο, Της Νύχτας τα Καμώματα, Στουρνάρα 288, Ο Θόδωρος και το Δίκανο.
ΒΙΝΤΕΟ:
ΚΟΙΤΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:4 ΝΥΦΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΑΜΠΡΟΣ)-ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ:

Ο ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ/ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ:

ΕΝΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΛΗΤΗΣ(ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ"ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΘΕΙΟ")-ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ Η ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ:

Το σχολιο του Αντιστασιακου δελτιου:Καλο ταξιδι κ.Σμαρουλα Γιουλη... Ελαφρυ το χωμα που θα σας σκεπασει..... Τα ειλικρινη μας συλληπητηρια στην οικογενεια της και τους οικειους της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου